Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснили основні аспекти реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій

опубліковано 22 липня 2024 о 09:24

Нещодавно Головне управління ДПС у Рівненській області спільно з Рівненською обласною універсальною науковою бібліотекою провели чергову вебконференцію з актуальних питань реєстрації та використання реєстраторів розрахункових операцій.

Спікери заходу – заступник начальника  відділу інформаційної взаємодії Ірина Маивійчук  та завідувач сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг та податкових сервісів Галина Крат ознайомили платників з особливостями реєстрації РРО та ПРРО, звернули увагу на  категорії суб’єктів господарювання, які зобов’язані використовувати при розрахунках касову техніку, розказали про можливість електронної взаємодії підприємців з податковою службою.

Окремо було наголошено на використанні РРО/ПРРО  підприємцями – платниками спрощеної та загальної систем оподаткування, реєстрації як суб’єкта господарювання особами, які здійснюють торгівлю чи надають послуги через соціальні мережі Facebook, Instаgram, месенджери Viber, Telegram.

Також податківці детально на прикладах продемонстрували порядок реєстрації безкоштовного ПРРО від ДПС та функціональні можливості такого сучасного реєстратора розрахункових операцій.

Крім того учасників конференції ознайомили з функціоналом мобільного застосунку «Моя податкова», акцентували увагу на  нових сервісах для ФОП та  проінформували про офіційні сторінки Державної податкової служби України у соціальній мережі Facebook, Telegram та Youtube-каналі, де можна переглянути актуальні роз’яснення податкових новацій, а також інфографіки та коментарі керівництва та фахівців служби.