Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Демидівській ДПІ податківці розповідають підприємцям як зареєструвати та застосовувати РРО/ПРРО

опубліковано 22 липня 2024 о 13:04

У Центрі обслуговування платників Демидівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області суб’єкти господарювання можуть отримати практичну та теоретичну допомогу щодо реєстрації класичних реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). 

Під час чергової зустрічі з відвідувачами Центру обслуговування платників, начальник ДПІ Валентина Рачинська звернула увагу підприємців, що умовою дотримання законодавства у сфері застосування РРО/ПРРО є реєстрація РРО/ПРРО в контролюючому органі.

Посадовець детально роз’яснила платникам порядок застосування РРО/ПРРО та платіжних терміналів при здійсненні готівкових розрахунків. Звернула увагу на переваги використання програмних РРО. Вона підкреслила, що ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС постійно оновлюються. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується. 

Фахівець звернула увагу, що перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки, здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО.

Крім цього, Валентина Рачинська наголосила на необхідності оформлення трудових відносин роботодавців з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства України та закликала до максимального використання електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова». 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX.