Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Дубенській ДПІ проведено практикум щодо користування електронними сервісами

опубліковано 26 січня 2023 о 09:39

У приміщенні Центру обслуговування платників Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області на постійній основі проводяться навчальні практикуми та тренінги для платників податків щодо електронного звітування, функціонування електронних сервісів, декларування активів та доходів громадян.

 На прохання відвідувачів фахівці в доступній формі демонструють зручність та простоту роботи з електронними сервісами ДПС та надають платникам податків практичну допомогу при поданні звітності через Електронний кабінет.

В ході чергового навчанняГоловний державний інспектор територіального відділу податкових сервісів Сергій Судич продемонстрував як за допомогою особистого ключа здійснити вхід до приватної частини Електронного кабінету та покроково пояснив платникам механізм подачі звітності через Електронний кабінет та накладання електронного цифрового підпису.

Фахівець акцентував увагу  на перевагах використання електронних сервісів, які передбачають, що подана в електронному вигляді звітність надійно захищена від несанкціонованих переглядів та втручань, уникнення потреби зберігання паперових копій поданої звітності; підтвердження доставки звітності; мінімальна затрата часу на заповнення звітності; подання звітності з будь-якого місця, де є доступ до мережі інтернет; гарантія перевірки звітності на наявність арифметичних помилок; постійне оновлення версій документів звітності, згідно змін у законодавстві; автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та ін.

 Податківець розповів про нові форми податкової звітності. Також повідомив, що з 1 січня розпочалася кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році, та наголосив на можливості до 01 березня 2023 року легалізувати активи, придбані за доходи, з яких не були сплачені податки або були сплачені не у повному обсязі.

 
 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»