Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум щодо одноразового добровільного декларування - для громадян Сарненщини

опубліковано 30 січня 2023 о 09:32

Днями у Центрі обслуговування платників Сарненської ДПІ старший державний інспектор Оксана Климчук провела з громадянами практикум щодо кампанії одноразового добровільного декларування, яка триватиме до 01 березня 2023 року.

Податківець зазначила, що одноразове (спеціальне) добровільне декларування ще називають «податковою амністією», оскільки воно надає можливість добровільно легалізувати статки, набуті за рахунок доходів, з яких не сплачено податки, або сплачено не в повному обсязі, сплативши збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування з вартості належних фізичній особі активів.

Було відмічено, що таке декларування є способом цивілізованої легалізації активів, прихованих від оподаткування. У такий спосіб держава надає можливість повернути гроші й інші активи у прозорий та легальний обіг. Зокрема, це можуть зробити особи, які отримували заробітну плату в конвертах, працювали без офіційного оформлення трудових відносин, тощо.

Посадовець детально розповіла громадянам про  активи фізичних осіб, які декларуються, порядок та строки сплати спеціального збору. При цьому зазначила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом до ДПС виключно в електронній формі.

Разом з тим посадовець повідомила, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році. Більше про декларування доходів громадяни можуть дізнатися за посиланням https://rv.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2023/.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»