Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання сьогодення – за «круглим столом» у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 30 січня 2023 о 09:35

Днями начальником Володимирецької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталією Десятник в рамках «круглого столу» проведено зустріч з працівниками фінансового відділу Володимирецької  міської територіальної громади з питань виявлення додаткових резервів наповнення бюджетів та новацій податкового законодавства.

Наталія Десяткик відмітила, що одним із резервів наповнення бюджетів є детінізація заробітної плати та легалізація трудових відносин. Здебільшого проблемні питання щодо легалізації заробітної плати виникає у суб’єктів підприємницької діяльності. Тобто підприємець, частково приховуючи прибуток від реалізації товарів, робіт, послуг, виплачує доходи найманим працівникам, які не обліковані в бухгалтерських документах, а також використовує працю найманих працівників, офіційно не зареєстрованих як наймані особи.

Під час заходу очільниця ДПІ також звернула увагу присутніх на проведення роботи з питань погашення податкового боргу з податку на доходи фізичних осіб, земельного податку,  податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, тощо.

Окремо податківець розповіла про зміни та новації податкового законодавства. Зокрема посадовці обговорили Закон України від 16 листопада 2022 року №2747-ІХ «Про внесення змін до податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування благодійної допомоги, зібраної волонтерами».

Крім того, податківець наголосила, що з 1 січня 2023 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та  нагадала про продовження податкової амністії до 1 березня 2023 року.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»