Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про наповнення місцевого бюджету та податкові новації говорили під час зустрічі в Демидівській ТГ

опубліковано 30 січня 2023 о 09:52

Нещодавно відбулася робоча зустріч начальника Демидівської ДПІ  Валентини Рачинської з головою Демидівської ТГ Сергієм Радченко та начальником фінансового відділу Ярославом Максимюком.

Учасники заходу обговорили питання стану виконання бюджету громади за 2022 рік та пошук резервів наповнення місцевого бюджету на 2023 рік, зокрема сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та плати за землю, орендної плати, в тому числі погашення заборгованості, яка виникла в попередніх періодах. Також обговорили питання виявлення  додаткових резервів наповнення бюджету громади за рахунок  легалізації праці та виплати заробітної плати не менше мінімальної.

Валентина Рачинська ознайомила присутніх з новаціями податкового законодавства, зокрема щодо визначення мінімального податкового зобов'язання різними категоріями платників податків, в т.ч. громадянам, в користуванні яких перебувають сільськогосподарські угіддя. Вона  детально розповіла, що є об’єктом для нарахування даного зобов’язання та, як розраховується його сума.

Під час зустрічі посадовець нагадала, що продовжено кампанію одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 1 березня 2023 року, а також акцентувала увагу, що з 1 січня 2023 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року та зазначила випадки, в яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX