Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рокитнівській ДПІ проведено черговий практикум з громадянами

опубліковано 20 лютого 2023 о 10:18

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич провела з громадянами-відвідувачами Центру обслуговування платників практикум з питань оподаткування доходів фізичних осіб, зокрема роз’яснила нюанси кампанії декларування доходів, отриманих у 2022 році, та одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян.

Під час заходу податківець зазначила, що в  рамках «податкової амністії» задекларувати активи можна, зокрема, у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.

Посадовець наголосила, що відомості, які містяться в одноразових (спеціальних) добровільних деклараціях та доданих до них документах, є конфіденційною інформацією та не підлягають розголошенню без письмової згоди декларанта, окрім випадків, коли це прямо передбачено законами або рішенням суду. Декларація подається до Державної податкової служби України особисто платником через Електронний кабінет.

Очільниця ДПІ відмітила, що за результатами такого декларування фізична особа не підлягатиме адміністративній та кримінальній відповідальності за порушення законодавства, пов'язані з ухиленням від сплати податків та ЄСВ у частині задекларованих активів. Скористатися «податковою амністією» фізичні особи можуть до кінця лютого поточного року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»