Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному з початку року 3674 жителів міста зареєструвалися в Державному реєстрі та отримали реєстраційний номер облікової картки платника

опубліковано 13 грудня 2019 о 12:52

При цьому за 11 місяців поточного року в Центрі обслуговування платників ДПІ у м.Рівному Управління у м.Рівному реєстраційний номер облікової картки платника податків отримали 8606 жителів міста.

За словами начальника ДПІ у м.Рівному Управління у м.Рівному ГУ ДПС у Рівненській області, для того, щоб уперше отримати реєстраційний номер - громадянин особисто (або через представника) подає до органу фіскальної служби облікову картку фізичної особи – платника податків за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації. Також необхідно пред’явити документ, що посвідчує особу, який містить необхідні для реєстрації реквізити, а саме: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату та місце народження, місце проживання, громадянство.

Якщо необхідно внести зміни, наприклад у разі зміни прізвища, імені, або адреси, то реєстраційний номер залишається незмінним, змінюються лише дані на бланку. У такому випадку громадянину необхідно звернутися до податкової інспекції з оригіналом паспорта (зі зміненим прізвищем, іменем, або ж адресою) та заповнити форму 5 ДР (внесення змін персональних даних).

Для отримання номера облікової картки неповнолітнім заповнити заяву може один із батьків за наявності свідоцтва про народження дитини та власного паспорта, що посвідчує його особу.