Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більш як 23 млн. грн. єдиного податку надійшло до місцевого бюджету Рівного

опубліковано 27 лютого 2020 о 13:35

Вже з початку року суб’єкти господарювання Рівного, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевого бюджету 23,2 млн. грн. єдиного податку, що майже на 2,5 млн. грн. перевищує показник відповідного періоду минулого року.

Як повідомив начальник Управління у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області Михайло Калитюк, лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними у січні сплачено до місцевого бюджету 18,9 млн. гривень. У свою чергу, юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 4,3 млн. гривень.

Загалом, станом на початок поточного року на обліку в Управлінні у м.Рівному перебуває 13421 суб’єктів господарювання, що працюють за умовами спрощеної системи оподаткування. З них 2255 – юридичні особи та 11166 – фізичні особи –підприємці.

Нагадаємо, платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, один раз на рік, на час відпустки протягом одного календарного місяця звільняються від сплати єдиного податку. Також звільняються від сплати податку і у випадку хвороби, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

Щоб скористатись правом на відпустку платникам необхідно подати до територіального органу ДПС заяву в довільній формі з інформацією про період запланованої відпустки чи терміни втрати працездатності з обов’язковим додаванням копії листка непрацездатності. Заява щодо періоду щорічної відпустки має бути подана до початку відпустки. А заява щодо терміну втрати працездатності - одразу після закінчення лікарняного.

Звертаємо увагу, що на цей період підприємці не звільняються від сплати єдиного соціального внеску, а також, якщо під час відпустки або лікарняного підприємець отримує дохід, то за такий період йому доведеться сплатити єдиний податок, оскільки отримання коштів є підтвердженням ведення діяльності.