Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Навчання з головами об’єднаних громад, сільських (селищних) рад Володимирецького району

опубліковано 04 березня 2020 о 10:59

Нещодавно у Володимирецькій РДА, відбулося навчання з головами об’єднаних громад, сільських (селищних) рад району. В проведенні навчання взяла участь Наталія Десятник, начальник Вододимирецької ДПІ Вараського управління ГУ ДПС у Рівненській області.

В ході зустрічі з очільниками органів місцевого самоврядування обговорили низьку питань щодо розвитку місцевих громад.  Зокрема, розглядалося  питання наповнення місцевих бюджетів за рахунок  забезпечення надходжень земельного податку, податку на доходи з фізичних осіб та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, а також впровадження фінансово-економічних паспортів та підтримання їх в актуальному стані.

Як зазначила Наталія Десятник, для успішного розвитку громад необхідно забезпечити стабільні надходження до бюджетів. Вона  зауважила, що для забезпечення надходжень земельного податку необхідно постійно здійснювати контроль за повнотою обліку земельних ділянок, своєчасністю прийняття рішень про встановлення місцевих податків і зборів, договорів оренди. Вагомим джерелом наповнення місцевих бюджетів є також податок на доходи фізичних осіб, який залежить від розміру заробітної плати, тому податковою службою здійснюється постійний контроль за дотриманням роботодавцями мінімальних гарантій в оплаті праці та належним оформленням трудових відносин з найманими працівниками. 

  Вараське управління ГУ

  ДПС у Рівненській області