Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівне: до місцевих бюджетів надійшло 13,6 млн. грн. плати за землю

опубліковано 17 березня 2020 о 14:27

В Управлінні у м.Рівному ГУ ДПС у Рівненській області повідомляють, що протягом січня – лютого 2020 року платники податків Рівного спрямували до місцевого бюджету 13,6 млн. грн. плати за землю. Порівняно з відповідним періодом минулого року сплачена сума зросла на  0,63 млн. гривень.

Найбільшу суму плати за землю – 84,8 %, або 11,5 млн. грн., сплатили юридичні особи. Фізичні особи, відповідно, поповнили місцевий бюджет на 2,1 млн. гривень.

Нагадуємо, що згідно з нормами Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення (державної реєстрації) права власності або права користування земельною ділянкою.

Також повідомляємо, що 18.03.2020 набрав чинності Закон України від 17 березня 2020 року  № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби (COVID-19)»,  відповідно до якого не нараховується та не сплачується за період з 01 березня по 30 квітня 2020 року плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності.

При цьому платники плати за землю (крім фізичних осіб), які відповідно до п. 286.2 ст. 286 Кодексу подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію, в якій відобразити зміни податкового зобов’язання із сплати плати за землю за відповідні місяці.

 Фізичним особам – платникам плати за землю перерахунок здійснюється контролюючим органом.