Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За чотири місяці платники Рівного сплатили до місцевого бюджету майже 414 мільйонів гривень ПДФО

опубліковано 07 травня 2020 о 09:17

В Управлінні у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області повідомляють, що упродовж  січня-квітня 2020 року від платників, які перебувають на обліку в Управлінні, до Зведеного бюджету надійшло 605 млн. гривень податку на доходи фізичних осіб. З цієї суми 414 мільйонів гривень (75% від загальних надходжень) спрямовано до місцевого бюджету, а 191 мільйон гривень (25%) – надійшло до державного бюджету.

В порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 53 млн. гривень.

Податківці звертають увагу, що наразі триває кампанія декларування доходів громадян. Тому, незалежно від термінів карантину, додатковий  важливий ресурс наповнення бюджету, зокрема податком на доходи фізичних осіб, це залучення до декларування доходів громадян, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не було сплачено податків. 

Нагадаємо, що Законом України від 17.03.2020  №533 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено термін кампанії декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2019 року до 1 липня 2020 року.

Державна податкова служба пропонує кожному декларанту через електронний сервіс в «Електронному кабінеті» сформувати декларацію з вже частково заповненими даними на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна. А за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/412310.html   можна ознайомитись з відеоуроками щодо заповнення декларації про майновий стан і доходи громадян.