Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Скористатись правом на податкову знижку можна до закінчення року

опубліковано 12 травня 2020 о 09:20

В Управлінні у м.Рівному Головного управління ДПС у Рівненській області нагадують, що відповідно до вимог Податкового кодексу, податкова знижка для фізичних осіб - це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом (пп. 14.1.170 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу).

Платник податку має право на податкову знижку за наслідками звітного податкового року. При цьому передбачено, що підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації.

Звертаємо увагу, що скористатися правом на нарахування податкової знижки можна лише за наслідками звітного податкового року.

В зв’язку з введеними карантинними заходами термін подання декларації, з метою використання права на податкову знижку, не продовжується та не переноситься на наступний рік. Якщо платник податку не скористається своїм правом у встановлений строк, який закінчується 31 грудня 2020 року, понесені минулого року витрати він вже не зможе включити до декларації наступного року.