Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова знижка: скористайтесь своїм правом до 31 грудня 2020 року

опубліковано 30 листопада 2020 о 11:17

В Центрі обслуговування платників  Дубенської  ДПІ  ГУ ДПС у Рівненській області інформують громадян про можливість повернути собі частину коштів за окремими понесеними витратами, тобто отримати податкову знижку. Правом на податкову знижку можна скористатись до 31 грудня 2020 року.

Підстави для отримання компенсації (нарахування податкової знижки) із зазначенням конкретних сум відображаються платником у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Нагадаємо про витрати, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2019 рік:

частина суми процентів, сплачених за користування іпотечним кредитом;

пожертвування або благодійні внески неприбутковим організаціям;

сума коштів, сплачених на користь закладів освіти для компенсації вартості навчання;

страхові платежі (внески, премії) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення;

суми витрат на оплату допоміжних репродуктивних технологій;

суми витрат на оплату державних послуг, пов'язаних з усиновленням дитини, включаючи сплату державного мита;

суми коштів, сплачених у зв'язку з переобладнанням транспортного засобу;

суми витрат на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла, визначеного законом, у тому числі на погашення пільгового іпотечного житлового кредиту, наданого на такі цілі, та процентів за ним;

суму коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку, який має статус внутрішньо переміщеної особи.

Для отримання податкової знижки за результатами 2019 року необхідно до 31 грудня 2020 року подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації в один із наведених способів:

-   особисто або уповноваженою на це особою;

-   засобами електронного зв'язку в електронній формі;

-   або надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористається правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Довідково: з початку поточного року до Дубенської ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області громадянами подано 178 декларацій з метою використання права на податкову знижку. Сума повернення податку склала 464,6  тисяч гривень.