Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізації зайнятості населення - на особливому контролі місцевої влади та контролюючих органів

опубліковано 19 липня 2021 о 11:49

Нещодавно в приміщенні Сарненської міської ради під керівництвом міського голови Руслана Серпенінова відбулося чергове засідання виконавчого комітету. У роботі засідання взяла участь начальник Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Наталія Зашко.

    З поміж питань, які були розглянуті на засіданні, Наталія Зашко звернула увагу  на те, що одним із ключових завдань, які стоять  на контролі органів місцевого самоврядування, контролюючих органів, зокрема ДПС, являється легалізація  заробітної плати.  Боротьба з «тіньовою»  зайнятістю та виплатою заробітної плати без оподаткування  постійно серед пріоритетних напрямків роботи Головного управління ДПС у Рівненській області, адже від надходжень до бюджетів за рахунок оподаткування доходів, які отримують громадяни  залежить вчасне фінансування закладів освіти, охорони здоров’я, культури, оборони тощо.

При невиконанні своїх обов’язків роботодавці наражають себе на штрафи, а найманих працівників позбавляють соціальних  гарантій.

Тож, використання праці найманих осіб без належного оформлення трудових відносин,  легалізаця зайнятості населення і надалі перебуватимуть на особливому контролі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»