Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Брифінг з питань добровільного декларування провели у Корецькій ДПІ

опубліковано 03 серпня 2021 о 13:37

Начальник Корецької ДПІ Ірина Крупич зустрілась з  редактором газети «Вісник Корречини»

з  питання  введення в Дію Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» від 15.06.2021 р. № 1539-IX .

Вона зазначила,  що проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022 р. та  є правом, а не обовʼязком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

Податкова служба перевірятиме лише відповідність задекларованої інформації нормам закону, тобто чи має право громадянин подати таку декларацію, чи не застосовуються до нього певні обмеження, чи не декларуються заборонені активи.

Ірина Крупич зупинилась як на позитивних моментах добровільного декларування так і на обмеженнях які стосуються окремих категорій громадян та майна набутого внаслідок кримінальних правопорушень.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»