Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Практикум для новостворених платників на Рокитнівщини

опубліковано 08 жовтня 2021 о 13:23

Нещодавно в Центрі обслуговування платників Рокитнівської ДПІ податківці провели практикум з новоствореними платниками з питань обрання системи оподаткування та  використання  онлайн сервісів ДПС.

Фізичним особам - підприємцям наголошено, що є дві системи оподаткування – загальна система оподаткування та спрощена система оподаткування або єдиний податок, які передбачають різні звіти та різні платежі до бюджету. Подання звітності та сплата податків при переході з однієї системи на іншу має також свої особливості. 

Старший державний ревізор-інспектор Ірина Вознюк звернула увагу присутніх на те, що у період від дати державної реєстрації до переходу на спрощену систему оподаткування фізична особа – підприємець перебуває на загальній системі оподаткування.

В ході зустрічі Ірина Вознюк розповіла новоствореним платникам про електронні сервіси ДПС, які  за рахунок використання сучасних інформаційних технологій забезпечують дистанційне спілкування з податковою.

Насамкінець податківець звернула увагу платників податків  на запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, роз’яснила його особливості та переваги.

  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»