Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про адміністративні послуги жителі Рокитнівщині дізнавались в ході податкового тренінгу

опубліковано 12 жовтня 2021 о 14:10

Нещодавно у Центрі обслуговування платників Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області начальником ДПІ Ніною Ковалевич було проведено тренінг щодо адміністративних послуг.

Враховуючи значну зацікавленість громадян питанням внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків,  Ніна Ковалевич окремо зупинилась на питанні подання заяви форми № 5ДР. Зокрема зазначила, що у разі внесення до документа, що посвідчує особу, відомостей про зміну прізвища, ім’я, по батькові, нумерації будинків, перейменування вулиць (проспектів, бульварів, площ, провулків, кварталів тощо), платник податків повинен подати до відповідного податкового органу Заяву про внесення змін до ДРФО за ф. № 5ДР протягом місяця з дня виникнення змін.

Завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб податкові повідомлення – рішення про нараховану суму земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та транспортного податку обов’язково надійдуть у визначений законом термін до адресата.

Громадянин, який несвоєчасно потурбувався про внесення реєстраційних змін до ДРФО, може не отримати повідомлення від органу ДПС про нараховані суми податкових платежів, а відтак своєчасно не виконає свій обов’язок зі сплати зазначених податків і може потрапити у перелік податкових боржників.

Заява за формою № 5ДР може подаватися через Електронний кабінет в розділі ЕК для громадян за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС, при цьому платник податків самостійно обирає Центр обслуговування платників, де бажає отримати документ, що засвідчує реєстрацію у ДРФО, в електронному вигляді.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»