Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснювальна робота з питань податкової амністії у КБ «Приватбанк»

опубліковано 08 грудня 2021 о 10:33

Днями у КБ «Приватбанк» м. Сарни, з метою підвищення податкової культури громадян та роз’яснення окремих положень одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів, відбулась зустріч начальника Сарненської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталії Зашко з директором відділення Олександром Шкібтаном.

Під час зустрічі податківець поінформувала, що податкова амністія дозволяє українцям до 1 вересня 2022 року провести одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів. При цьому фізичні особи – резиденти України, а також нерезиденти (за наявності підстав) можуть подати одноразову декларацію, в якій зазначать активи, одержані за рахунок не задекларованих доходів чи доходів, з яких до 1 січня 2021 року не були сплачені податки і збори.

Також було зазначено, що податкова амністія поширюється на наступні активи: гривневі та валютні безготівкові кошти, тобто не можна буде задекларувати неіснуючі суми «із запасом» на майбутнє, а також нерухоме та рухоме майно, цінні папери та майнові права. Фізичні особи можуть подати декларацію лише в електронному вигляді.

Наталія Зашко зазначила, що держава гарантуватиме суб’єкту добровільного декларування звільнення від відповідальності за порушення податкового та валютного законодавства (майно, набуте із іншими кримінальними порушеннями, не підлягає податковій амністії), нерозголошення відомостей, що містяться в деклараціях, і невикористання цих відомостей у кримінальних розслідуваннях відносно декларанта. Декларанту не потрібно буде пояснювати джерела походження цих активів.

Наприкінці  зустрічі очільниця ДПІ звернулась з проханням приєднатись до інформаційної кампанії щодо податкової амністії та презентувала друковану продукцію відповідної тематики.

  

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»