Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування РРО підчас "гарячої лінії"

опубліковано 14 січня 2022 о 13:35

Нещодавно у Рокитнівській  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО/ПРРО та  переваги подачі податкової звітності за допомогою електронних сервісів».

На запитання платників податків відповідала начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич.

Надаємо відповіді на запитання, з якими зверталися  платники.

 Як відбувається реєстрація програмного РРО в контролюючому органі?

Реєстрація в контролюючому органі будь-якого програмного РРО – безкоштовного програмного рішення ДПС чи комерційного ПРРО, проводиться автоматично через Єдине вікно подання електронної звітності із застосуванням будь-якого програмного забезпеченням, наявного у суб’єкта господарювання – Електронний кабінет, iFin, Sonata, M.E.Doc тощо.

Реєстрація відбувається на підставі заяви за формою № 1-ПРРО, яка подається виключно в електронній формі.

Як заповнити заяву за формою № 1-ПРРО?

Інструкція щодо заповнення та подання форми № 1-ПРРО через Електронний кабінет розміщена у банері «Програмні РРО» за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/formi-prro/instruktsii-schodo-zapovnennya-form/.

Де можна отримати електронний цифровий підпис?

Отримати електронний цифровий підписможна отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів (АЦСК). Наприклад: АЦСК Інформаційно-довідкового департаменту ДПС, АЦСК ПАТ «КБ «Приватбанк», АЦСК АТ «Ощадбанк», АЦСК «Україна», АЦСК «МASTERKEY»,ТОВ «АРТ-Мастер» та інші.

Чи необхідно скасовувати кваліфіковані сертифікати та отримувати нові у разі зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті?

Скасування кваліфікованого сертифіката ключа є достроковим припиненням його чинності. Скасовані сертифікати ключів поновленню не підлягають. Клієнт (користувач) зобов’язаний невідкладно звернутися до КН ЕДП ІДД ДПС за скасуванням кваліфікованого сертифіката у разі:

   компрометації особистого ключа користувача (факт або обґрунтована підозра того, що особистий ключ став відомий іншим особам, втрата можливості подальшого використання особистого ключа із будь-яких обставин, зокрема, втрата або пошкодження носія ключової інформації тощо);

   зміни відомостей, зазначених у кваліфікованому сертифікаті;

   виявлення помилок у реквізитах кваліфікованого сертифіката тощо.

При цьому платником подаються необхідні документи на отримання електронних довірчих послуг щодо формування нових кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів.

 

Чи потрібно надсилати заяву про приєднання до договору, щоб надавати звітність в електронному вигляді?

Ні. Платнику не потрібно надсилати заяву про приєднання до договору. Платник податків набуває статусу суб’єкта електронного документообігу після надсилання до контролюючого органу будь-якого електронного документу у встановленому форматі з дотриманням вимог законодавства.

 Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»