Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці роз’яснюють платникам Радивилівщини новації у застосуванні РРО та облік товарних запасів

опубліковано 23 лютого 2022 о 13:48

У Радивилівській ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області проводяться тренінги для платників податків з актуальних питань застосування податкового законодавства

Зокрема, начальник Радивилівської ДПІ Людмила Федун в ході чергового навчання розповіла платникам, що з 1 січня 2022 року фізичні особи-підприємці другої – четвертої груп спрощеної системи оподаткування при здійсненні розрахункових операцій повинні використовувати касовий апарат чи програмний РРО. Податківець нагадала платникам, що вони можуть на свій власний вибір використовувати класичний РРО або ПРРО залежно від своїх потреб. А  у разі виникнення будь-яких питань щодо роботи програмних РРО платники можуть звернутися до Центру обслуговування, де податківці нададуть їм фахову допомогу.

Крім того, вона повідомила, що відповідно до чинного законодавства, фізичні особи- підприємці, які здійснюють реалізацію технічно-складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту; реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення; реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, а також платники єдиного податку, які зареєстровані платниками ПДВ зобов’язані вести облік товарних запасів.

Також, податківець розповіла присутнім про порядок заповнення та подання декларації з одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів. Ще нагадала, що з 1 січня 2022 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих за 2021 рік.

Наприкінці заходу учасникам зустрічі надано відповіді на запитання та роздано інформаційні листівки.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX