Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують інформувати підприємців Кореччини про необхідність застосування касових апаратів або програмних РРО

опубліковано 23 лютого 2022 о 14:22

Податківці Корецької ДПІ поінформували підприємців, які здійснюють готівкові розрахунки в закладах торгівлі та громадського харчування про необхідність застосування касових апаратів у разі проведення розрахунків за готівку.

Зокрема, фізичним особам - підприємцям розповіли про обов’язкове застосування РРО чи ПРРО з 1 січня 2022 року при продажу товарів, послуг за готівкові кошти. Також розповіли про відповідальність, яка передбачена за незастосування РРО чи ПРРО, а також за незабезпечення продавцями товарів можливості проведення розрахунків за допомогою банківських терміналів.

Податківці зауважили, що підприємці можуть обрати класичний касовий апарат, або його безкоштовний аналог - програмний РРО. Таке програмне забезпечення можна завантажити на веб - порталі податкової служби в розділі «Програмний РРО» та встановити його на смартфон чи комп’ютер. У разі виникнення питань щодо встановленням програми чи реєстрації ПРРО підприємці можуть звернутися за допомогою до Центру обслуговування платників за місцем обліку.

Також працівники податкової служби роз’яснили особливості ведення обліку товарних запасів відповідно до наказу Міністерства Фінансів України від 09.09.2021 №496 та звернули увагу, які саме категорії підприємців зобов'язані вести такий облік.

Крім того, підприємців проінформували про щорічну кампанію декларування доходів громадян, які доходи необхідно задекларувати, які терміни подання декларації та нагадали про кампанію одноразового декларування активів, яка триватиме до 1 вересня 2022 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX