Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубенщини системно співпрацюють з платниками податків

опубліковано 12 травня 2022 о 11:24

Працівниками Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності ГУ ДПС у Рівненській області систематично проводяться звірки з фізичними особами – платниками  майнових платежів, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно.

Фахівці провели робочу зустріч з суб'єктами господарювання фізичними особами-громадянами,  щодо порядку нарахування та сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки у 2022 році. Для цього  необхідно пред’явити оригінали документів, які підтверджують право власності на відповідний об’єкт.

Податківці наголошують, що у 2022 році фізичні особи сплачують податок на нерухоме майно за 2021 рік. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток, яка обчислюється податковим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

У відомстві звертають увагу, що громадяни, в яких відбулись зміни в реєстраційних даних, зокрема  місця проживання, зобов’язані протягом місяця проінформувати про це орган фіскальної служби. Для цього їм необхідно подати до ДПІ за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР.

Під час зустрічі платникам повідомлено про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX