Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з новоствореними платниками податків

опубліковано 12 травня 2022 о 11:42

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбулася робоча зустріч начальника ДПІ Світлани Цимбалюк з новоствореними платниками податків, які планують зайнятись підприємницькою діяльністю.  Учасники розглянули питання про застосування суб’єктами господарювання обраної системи оподаткування, необхідності реєстрації РРО, подання та заповнення податкової звітності.

В ході проведення  зустрічі  новоствореним СПД  роз’яснено, що відповідно до п.п. 9.4 п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI (далі – ПКУ) тимчасово, з 01 квітня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану на території України відсоткова ставка єдиного податку для платників єдиного податку третьої групи, які використовують особливості оподаткування, встановлені п. 9 підрозд. 8 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ, встановлюється у розмірі 2 відс. доходу, визначеного у відповідності до ст. 292 глави 1 розд. XIV ПКУ. Також податківець наголосила, що обрання спрощеної системи оподаткування з особливостями справляння єдиного податку за ставкою 2 відсотки є правом, а не обов’язком і звернула увагу, що платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду.

Надано пояснення,  щодо новацій у сфері застосування реєстраторів розрахункових операцій. Зокрема було наголошено, що фізичні особи -підприємці при розрахунках зі споживачами можуть застосовувати ПРРО як альтернативу стаціонарним реєстраторам розрахункових операцій, які встановлюються на смартфон, комп’ютер, планшет та інші гаджети, тощо.

Світлана Цимбалюк під час заходу звернула увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Для роботи в електронному сервісі платнику достатньо лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.

Присутнім було запропоновано долучитися до офіційних сторінок Державної податкової служби та Головного управління ДПС у Рівненській області у соціальних мережах.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»