Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Дубенщині проводиться активна роз’яснювальна робота з погашення податкового боргу

опубліковано 17 травня 2022 о 13:14

У Дубенській ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області проводять робочі зустрічі з платниками податків щодо скорочення податкового боргу, що в свою чергу забезпечить  наповнення бюджету такими необхідними ресурсами фінансування.

Начальник ДПІ Світлана Цимбалюк під час чергового спілкування з суб’єктами господарювання зазначила, що наразі необхідно зосередити роботу над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає, насамперед, на фінансові можливості громад. Це сплата заборгованих сум з земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та єдиного податку.

Водночас податкова служба регулярно надає актуальну інформацію щодо кількості боржників та наявних у них сум заборгованостей, а також готова надавати необхідні консультації щодо застосування податкового законодавства усім платникам податків. Особливо податківці звертають увагу на боржників, які мають незначні суми боргу. Адже такі дріб’язкові, на перший погляд, борги обліковуються у великої кількості платників, що в підсумку дають чималу цифру.

Крім того в ході зустрічі обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону1539-ІХ, №1946-ІХ, Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року та про проблемні питання застосування РРО в умовах сьогодення.

Сумлінне виконання податкових зобов’язань громадян перед державою зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громад, а є вагомою складовою для пришвидшення перемоги над ворогом.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»