Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення місцевого бюджету – головна тема зустрічі у Рокитнівській громаді

опубліковано 20 травня 2022 о 12:56

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Гололовного управління ДПС у Рівненській області Ніна Ковалевич, голова Рокитнівської селищної ради Григорій Таргонський, начальник фінансового відділу Альона Клус та начальник земельного відділу  Ігорь Рябущиця за «круглим столом» обговорили питання щодо забезпечення наповнення місцевого бюджету  громади, сплати заборгованих сум з земельного податку, орендної плати за землю, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, ЄСВ та ряд інших.

Ніна Ковалевич зазначила, що сумлінне виконання податкових зобов’язань громадянами зараз важливо як ніколи, адже вчасно сплачені податки не лише забезпечують економічну підтримку громади та гарантують соціальні виплати, а є вагомою складовою для пришвидшення перемоги над ворогом.

Податківець також поінформувала керівництво громади про проблемні питання щодо сплати податків та зборів до місцевого бюджету. Звернула увагу на налагодження співпраці зі  старостами громади щодо виявлення та забезпечення додаткових надходжень до бюджету та погашення податкового боргу.

Окремо на зустрічі були обговорені зміни та новації у податковому законодавстві в умовах воєнного часу. Звернуто увагу на порядок застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання (фізичними особами-підприємцями), використання електронних сервісів ДПС. Були розглянуті основні аспекти податкової амністії та нюанси проведення кампанії декларування - 2022.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»