Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про основні новації податкового законодавства йшлося під час зустрічі у Радивилові

опубліковано 23 травня 2022 о 14:37

Нещодавно начальник Радивилівської ДПІ ГУ ДПС у Рівненській області Людмила Федун провела чергову зустріч з платниками податків. В ході заходу учасники розглянули питання застосування суб’єктами господарювання на період дії воєнного стану зниженої ставки єдиного податку у розмірі 2% від отриманого доходу.

Зокрема, начальник податкової інспекції поінформувала, що наказом Міністерства фінансів України від 26.04.2022 №124 «Про затвердження форми податкової декларації платника єдиного податку третьої групи на період дії воєнного, надзвичайного стану в Україні» затверджено форму податкової декларації платника єдиного податку третьої групи за ставкою 2% від доходу. Наказ набрав чинності 06.05.2022 року з дня його офіційного опублікування. Платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2% доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного звітного періоду. Граничний термін подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи з особливостями оподаткування за квітень  припадає на 20 травня 2022 року.

Під час зустрічі платникам пояснили, як саме можна спростити процедуру подання декларації, надіславши її до контролюючого органу в електронному вигляді, скориставшись сервісом «Електронний кабінет».

Людмила Федун нагадала учасникам зустрічі про необхідність застосування РРО при розрахунках та наголосила на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Також платників ознайомили з основними положеннями кампанії декларування доходів громадян у рамках «податкової амністії» та запропонували скористатись правом на легалізацію доходів, з яких раніше не були сплачені податки.

Крім того, Людмила Федун нагадала, що річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати впродовж шести місяців після припинення чи скасування воєнного стану (Закон України № 2142-IX), водночас висловила прохання до платників податків подати декларацію та сплатити грошові зобов’язання вже зараз задля підтримки фінансової стабільності держави та посилення її обороноздатності.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX