Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Рівному навчають громадян декларувати свої доходи

опубліковано 23 травня 2022 о 14:40

З початку року стартувала кампанія декларування доходів громадян, але враховуючи реалії сьогодення, а саме воєнний стан в Україні, терміни подання громадянами декларації про майновий стан та доходи продовжено. Через те до податківців Рівного звертається чимало громадян з питаннями щодо декларування доходів, отриманих торік.

Начальник ДПІ у місті Рівному Людмила Сучик  в ході спілкування з відвідувачами ЦОПу, роз’яснює порядок  заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи, зокрема для реалізації права на податкову знижку за витратами 2021 року.

Увага платників акцентується на категоріях громадян, які  мають право подати такі декларації, та  можливості обрати зручний спосіб подання декларації, а саме:

зробити це особисто або уповноваженою на це особою;

надіслати декларацію поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

або подати її засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Людмила Сучик зазначає, що з метою економії часу платникам зручно обирати електронний формат спілкування. Саме Електронний кабінет платника – це сучасний та ефективний формат взаємодії громадян з податківцями.

Для інформаційної підтримки та допомоги при користуванні Електронним кабінетом, відкрита та приватна частини Електронного кабінету містять режим «Допомога», в якому розміщено інструкцію користувача по кожному режиму Електронного кабінету.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX