Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Cарненській ДПІ нагадали про обов’язок застосування касових апаратів

опубліковано 24 травня 2022 о 13:41

Днями у Сарненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся тренінг з фізичними особами-підприємцями з питань застосування РРО/ПРРО та порядку ведення обліку товарних запасів.

Під час тренінгу, старший державний інспектор ДПІ Галина Набухотна зазначила, що фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої-четвертої груп згідно з вимогами Податкового кодексу України з початку року зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій незалежно від виду діяльності та обсягу доходу. Також розповіла про категорії ФОП, які мають право не використовувати РРО/ПРРО.

Посадовець зазначила, що підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або програмний РРО у залежності від своїх потреб. Також нагадала про Порядок ведення товарного обліку, що затверджений наказом Міністерства фінансів України від 09.09.2021 №496.

Зокрема наголосила, що більшості підприємців, які торгують чи надають послуги, не потрібно вести облік товарних запасів. Обов'язок щодо ведення обліку товарних запасів виникає лише у тих ФОП, які торгують складною побутовою технікою, лікарськими та медичними засобами, а також ювелірними виробами.

На завершення зустрічі посадовець нагадала про можливість для громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати  активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені. А також поінформувала про використання суб’єктами господарювання (фізособами-підприємцями) електронних сервісів ДПС.


Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»