Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Дубенській ДПІ обговорили наповнення бюджету у час війни

опубліковано 26 травня 2022 о 13:33

Начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк провела зустріч з підприємцями щодо забезпечення виконання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

В ході зустрічі було обговорено питання щодо здійснення розрахунків за готівку з обов’язковим застосуванням РРО/ПРРО, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів та відпрацювання суб’єктів господарювання, які зменшують сплату ПДФО, легалізація найманої праці.

Начальник ДПІ зазначила, що наразі необхідно зосередити роботу над скороченням податкових боргів платників податків, наявність яких негативно впливає на фінансові можливості країни. Водночас, посадовець зауважила, що громадяни можуть перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом.

Також, в ході спілкування обговорили основні зміни у податковому законодавстві, зокрема щодо Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 №2120-ІХ, Закону № 2142-IX, Закону № 1914-IX, Закону1539-ІХ, №1946-ІХ. Йшлося щодо можливості переходу на сплату єдиного податку за ставкою 2 вiдсотки доходу пiсля 01 квітня 2022 року.

Світлана Цимбалюк  також нагадала присутнім, що одним із джерел наповнення місцевих бюджетів є щорічна кампанія декларування доходів громадян. Фізичні особи, які отримали неоподатковані доходи у 2021 році, зобов’язані заповнити і подати декларацію про майновий стан і доходи, також зазначила і про можливість до 01 вересня 2022 року легалізувати активи за допомогою одноразового (спеціального) добровільного декларування.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»