Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Дубенській ДПІ – тренінг для платників податків

опубліковано 27 травня 2022 о 15:16

У Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області в рамках інформкампанії щодо РРО/ПРРО нещодавно відбувся навчальний тренінг з платниками щодо завантаження та встановлення програмних реєстраторів розрахункових операцій суб'єктами господарювання.

Під час проведення заходу головний  державний інспектор Оксана Величенко  розповіла платникам, що з 1 січня 2022 року є обов'язковим застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки, а також розповіла про нюанси застосування РРО для суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території села. 

У ході діалогу  розглянуто алгоритм застосування РРО. Обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО, який  здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі, через сервіс ДПС «Електронний кабінет».

Кожному з платників податківці вручили пам'ятки з детальним покроковим описом реєстрації ПРРО.

Крім того, фахівець озвучила платникам і про застосування інших норм податкового законодавства. Зокрема, про особливості одноразового добровільного декларування, про застосування ставок збору з одноразового декларування, а також про те що триває кампанія декларування доходів громадян за 2021 рік.

Захід відбувся у конструктивному форматі, де платники податків отримали відповіді на питання, які їх цікавили

 

Спілкуйтеся з податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX».