Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Вараської ДПІ надають підприємцям практичну допомогу з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 31 травня 2022 о 11:51

Днями начальником Вараської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Людмилою Воронюк проведено тренінг з підприємцями-спрощенцями щодо  застосування РРО/ПРРО та порядку ведення обліку товарних запасів.

Очільниця ДПІ нагадала суб’єктам господарювання, що з початку року для платників єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки є обов'язком застосування реєстраторів розрахункових операцій стаціонарних та/або програмних. Не мають застосовувати РРО/ПРРО платники єдиного податку першої групи.

Податківець детально зупинилися на порядку ведення обліку товарних запасів, який було затвердженого наказом Мінфіну від 03 вересня 2021 року № 496 та висвітлила питання ведення обліку товарних запасів за місцем продажу, та наголосила на забезпеченні можливості споживачам здійснювати розрахунки у безготівковій формі із застосуванням електронних платіжних засобів.

Учасники тренінгу отримали практичну допомогу у реєстрації програмного РРО та відповіді на свої запитання щодо  застосування РРО/ПРРО у період воєнного часу.

Крім того, посадовець нагадала про хід кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких не були сплачені належним чином податки та зазначила, що податкова амністія має одноразовий і цілком добровільний характер.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»