Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці надають практичну допомогу платникам по заповненню повідомлення за формою № 20-ОПП

опубліковано 31 травня 2022 о 11:59

Нещодавно фахівцями Дубенської ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області проведено черговий практикум для платників податків щодо  порядку  заповнення  повідомлення  про об’єкти оподаткування  або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, через які  провадиться діяльність, за ф.№ 20-ОПП.

До відома присутніх було доведено, що відповідно до  пункту 63.3 статті 63 Податкового кодексу України   об’єктами оподаткування  і об’єктами, пов’язаними з оподаткуванням, є майно та дії, у  зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

Платник податків зобов’язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку, повідомляти про всі об’єкти оподаткування  і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням контролюючий орган за основним місцем обліку.

Повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків після їх реєстрації, створення чи відкриття.

В ході заходу головний державний інспектор Оксана Величенко надала практичну допомогу  по заповненню  повідомлення  за формою № 20-ОПП. А також розповіла про особливості подання Повідомлення за ф. № 20-ОПП в електронному вигляді.

Крім того, податківець звернула увагу громадян, що для зручності, комфортності платників податків в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», від 14 березня 2022 року № 133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» сервісне обслуговування платників податків (платників єдиного внеску), зокрема, надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування здійснюється органами ДПС незалежно від місця обліку платника податків.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»