Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків – якісні сервісні послуги від податківців

опубліковано 15 червня 2022 о 08:49

 Фахівцями Дубенської ДПІ щоденно забезпечується якісне та своєчасне надання довідкових, інформаційних, електронних послуг, пов’язаних з реалізацією прав та обов’язків платників відповідно до вимог податкового та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган.

 Зокрема, серед сервісних послуг користуються попитом такі послуги, як реєстрація платником єдиного податку та надання витягу з реєстру платників єдиного податку.

 Так, зареєстровані в установленому законом порядку суб’єкти господарювання (новостворені), які протягом 10 днів з дня державної реєстрації подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для третьої групи, яка не передбачає сплату податку на додану вартість, вважаються платниками єдиного податку з дня їх державної реєстрації.

 За бажанням зареєстрований платник єдиного податку може безоплатно та безумовно у контролюючому органі за місцем податкової адреси отримати (у тому числі в електронному вигляді) витяг з реєстру платників єдиного податку. Строк надання Витягу для зареєстрованих платників єдиного податку не повинен перевищувати одного робочого дня з дня надходження запиту про отримання Витягу з реєстру платників єдиного податку, а для суб’єктів господарювання, які подали заяву щодо переходу на спрощену систему оподаткування, – двох робочих днів з дня надходження Запиту. Витяг діє до внесення змін до реєстру.

Головний державний інспектор Оксана Величенко надає допомогу новоствореним платникам єдиного податку 3 групи при заповненні запиту про отримання витягу з реєстру платника єдиного податку. Податківець звертає увагу на зручність та доступність запроваджених ДПС України електронних сервісів, завдяки яким можна сформувати, перевірити й надіслати до контролюючих органів податкову звітність, дистанційно перевірити розрахунки із бюджетом, дізнатися про строки сплати податків, а також іншу корисну інформацію. Для роботи в електронному сервісі платнику достатньо лише мати кваліфікований електронний підпис, який можна отримати у будь-якого надавача електронних довірчих послуг.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»