Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Дубровиччини інформують про кампанію декларування та податкову амністію

опубліковано 16 червня 2022 о 13:03

Днями начальник Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Олег Клюйко провів тренінг щодо актуальних питань кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2021 року, та одноразового (спеціального) добровільного декларування.

В ході спілкування з платниками податків посадовець розповів, які категорії громадян обов’язково повинні подавати декларацію про майновий стан і доходи та які доходи підлягають декларуванню. Також нагадав, що громадяни можуть скористатися правом на податкову знижку, зазначивши, за якими витратами передбачено таке право.

Фахівець звернув увагу на стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян в рамках податкової амністії шляхом здійснення одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету.

Було зазначено, що до 01 вересня 2022 року фізичні особи можуть добровільно задекларувати активи, з яких раніше не були сплачені податки, та почати свою податкову історію з «чистого аркуша». Податкова амністія розповсюджується, зокрема, на активи у вигляді грошових коштів, валютних цінностей, цінних паперів, рухомого та нерухомого майна в Україні та за кордоном.

Насамкінець Олег Клюйко розповів про електронні сервіси ДПС для суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців) та громадян. Зокрема зазначив, що електронні сервіси ДПС забезпечують дистанційне спілкування платників з податковою службою та значно спрощують отримання адміністративних послуг, довідок, подання звітності.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»