Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Центрі обслуговування платників Здолбунівської ДПІ громадяни можуть провести звірку нарахування та сплати майнових податків

опубліковано 21 червня 2022 о 14:31

Працівниками Здолбунівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області систематично проводяться звірки з фізичними особами та фізичними особами-підприємцями – платниками  майнових платежів, зокрема земельного податку та податку на нерухоме майно.

В ході чергової зустрічі в.о. начальника Здолбунівської ДПІ Оксана Редчиць проінформувала присутніх про те, що у 2022 році фізичні особи та ФОПи сплачують податок на нерухоме майно за 2021 рік. Базою оподаткування є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток, яка обчислюється податковим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.

Фахівець  роз’яснила, що провести звірку наявності у громадян об’єктів житлової та нежитлової нерухомості можна при представленні  оригіналів документів, що посвідчують особу та правовстановлюючі документи на належне майно.  

Оксана Редчиць  також нагадала, що терміни декларування доходів громадян за 2021 рік продовжено,  розповіла про одноразове добровільне декларування активів та повідомила про переваги онлайн спілкування з органами ДПС.