Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Спільні заходи дубенських податківців та представників тергромад спрямовані на забезпечення належних надходжень до бюджетів

опубліковано 21 червня 2022 о 14:50

Цього тижня в ході робочої зустрічі головний державний інспектор Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок податкової звітності Головного управління ДПС у Рівненській області Олена Фенюк та працівники Привільненської та Варковецької територіальних громад обговорили спільні методи роботи, спрямовані на скорочення податкового боргу платниками податків громад, виявлення неоподаткованих об’єктів нерухомості та земельних ділянок громад,  відповідності ставок по всіх місцевих податках і зборах та розмірів орендної плати та новації податкового законодавства.

Також в ході зустрічі  було досягнуто домовленостей щодо обміну інформацією між установами. Це дасть можливість розширити базу оподаткування, та як наслідок, забезпечить належні надходження до бюджету як громади, так і держави.

 

Також Олена Фенюк нагадала, що наповнення місцевих бюджетів відбувається, насамперед, за рахунок податку на доходи фізичних осіб, земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Відтак, особливої актуальності набирає питання проведення належної інвентаризації об’єктів нерухомості та земельних ділянок громади.

 

 

Під час спілкування також було наголошено на проведенні кампанії декларування доходів громадян та одноразового добровільного декларування активів громадян, придбаних до 1 січня 2021 року за кошти, податки з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX