Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Володимиреччини роз’яснюють особливості податкового законодавства під час дії воєнного стану

опубліковано 22 червня 2022 о 11:25

Нещодавно у Володимирецькій ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області податківці провели зустріч з платниками податків щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану.

В ході зустрічі очільниця ДПІ Наталія Десятник зазначила, що під час воєнного стану у випадках, передбачених законодавством, необхідно застосовувати РРО та ПРРО.  Також звернула увагу присутніх на прийнятий Закон №2120, який передбачає відновлення проведення фактичних перевірок, а також обов'язок надати клієнтам можливість розрахунку платіжною картою.

Посадовиця поінформувала платників про хід кампанії декларування – 2022 та зазначила, що податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік можна подати в електронній формі, скориставшись електронним сервісом ДПС Електронний кабінет.

Також було обговорено питання повноти відображення готівкових операцій, недопущення росту цін на соціально значущі товари, забезпечення можливості проведення розрахунків з використанням електронних платіжних засобів.

Разом з тим податківець звернула увагу на обов’язковість легалізації найманої праці та забезпечення соціальних гарантій для працівників, в тому числі за рахунок виплати заробітної плати в розмірі не менше мінімального рівня заробітної плати працівникам.

Насамкінець Наталія Десятник зазначила, що сплата податків забезпечує виконання державою соціальних гарантій та наближає перемогу.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»