Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дубенські податківці консультують платників з питань одноразового добровільного декларування

опубліковано 23 червня 2022 о 13:22

Нещодавно про особливості кампанії одноразового добровільного декларування активів йшла мова під час чергової зустрічі податківців з платниками податків Дубенщини.

Так, начальник Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлана Цимбалюк розказала, що до 1 вересня 2022 року громадяни  мають змогу легалізувати свої статки, придбанні за кошти, з яких податки не сплачувались. До активів, які підлягають декларуванню, зокрема, відносяться валютні цінності, цінні папери, рухоме та нерухоме майно.

Посадовець акцентувала увагу присутніх на гарантіях, які отримають від держави декларанти, а це – звільнення від відповідальності за вчинені в минулому порушення у сфері податкового та валютного законодавства, однак, за умови повної та своєчасної сплати збору.

 Також наголосила, що декларування активів є виключно добровільною справою кожного, а не обов’язком. Проте слід пам’ятати, що податкова амністія має одноразовий характер і закінчиться 1 вересня 2022 року. Саме до цього часу платник за бажанням матиме змогу легалізувати усі неоподатковані статки, тобто перевести їх в правове поле за доволі компромісними ставкам збору – від 2,5 до 9 відсотків.

Світлана Цимбалюк розповіла про механізм заповнення та подання одноразової декларації, насамперед вона зазначила, що декларація подається виключно в електронній формі через Електронний кабінет платника. На цьому ж сервісі можна ознайомитися з покроковою інструкцією заповнення документа.

Під час зустрічі платники отримали брошури з інформацією щодо особливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»