Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про заготівлю дикорослих плодів та ягід - під час чергової робочої зустрічі у Рокитнівській громаді

опубліковано 23 червня 2022 о 13:56

Днями у приміщенні Рокитнівської селищної ради відбулася зустріч щодо організаційних питань заготівлі дикоросів в умовах воєнного стану, участь у якій взяли представники селищної ради, податкової служби, територіального центру комплектування, держлісгоспу, поліції та місцевих заготівельників лісових ягід.

Начальник Рокитнівської ДПІ Ніна Ковалевич зазначила, що усі контролюючі органи мають консолідувати свої зусилля, аби процес заготівлі лісової сировини проходив прозоро та без порушень. Передусім звернула увагу присутніх на здійснення контролю за дотриманням вимог чинного законодавства в частині здійснення заготівлі дарів лісу. Звернула увагу заготівельників на своєчасне отримання так званих лісових квитків та перераховування належних податків і зборів із придбаної у громадян дикорослої продукції.

Під час заходу було зазначено, що цьогоріч діятиме ряд обмежень. Зокрема, стихійна заготівля прямо на трасі (як це було у попередні роки) - заборонена. Держлісгосп визначить ділянки, з’їзди, на яких можна буде розміщувати пункт прийому ягід лише тим підприємцям, які мають усі відповідні дозволи та виписаний держлісгоспом квиток. Щодо комендантської години - питання з перепустками можна буде вирішити на рівні територіального центру комплектування, для цього - попередньо звернутись у селищну раду.

 

Насамкінець було відмічено, що заготівля дикоросів дає можливість заробляти людям і наповнювати місцевий бюджет. Тому, спільно маємо налагодити цю роботу: заготівельники - працювати легально і дотримуватися встановлених обмежень, а уповноважені особи та органи - чітко контролювати роботу усіх заготівельних пунктів.

 

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»