Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про виконання податкових зобов’язань перед бюджетами заготівельниками дарів лісу Дубровиччини

опубліковано 24 червня 2022 о 11:14

У зв’язку з настанням сезону заготівлі дикорослої продукції, начальник Дубровицької ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Олег Клюйко провів із заготівельниками лісових ягід зустріч, де звернув увагу присутніх на виконання податкових зобов’язань перед бюджетами.

Насамперед очільник ДПІ попередив заготівельників про те, що мешканцям північних регіонів Рівненщини в період дії воєнного стану дозволили відвідувати ліс для збору дикоросів. Проте діятимуть обмеження на визначених прикордонних територіях.  У лісові зони, де діє заборона, заходити не можна, це небезпечно для життя! Також категорично заборонено збирати ягоди на території Республіки Білорусь, як це робили раніше.

Разом з тим посадовець наголосив, що господарюючі суб’єкти-учасники заготівельного бізнесу, які мають намір здійснювати заготівлю лісових ресурсів  повинні врахувати, що законодавчі норми зобов’язують їх сплачувати рентну плату за спеціальне використання лісових ресурсів, податок на прибуток або єдиний податок,  військових збір  і податок на доходи фізичних осіб.

 

Податківець також поінформував присутніх про можливість громадян скористатися податковою амністією, тобто в цивілізований спосіб легалізувати свої активи, придбані за кошти, податки з яких не були сплачені. А також розповів про використання суб’єктами господарювання (фізособами-підприємцями) електронних сервісів ДПС.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»