Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання одноразового декларування - під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

опубліковано 24 червня 2022 о 11:28

У Дубенській податковій інспекції ГУ ДПС у Рівненській області проведено черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: «Актуальні питання  одноразового декларування». Начальник  Дубенської ДПІ Світлана Цимбалюк відповідала на запитання громадян.

Наводимо найбільш актуальні питання, які були порушені в ході проведення «гарячої лінії».

Яким чином декларант може скористатися правом одноразового добровільного декларування, у разі наявності у нього  коштів у національній та іноземній валютах у готівковій формі?

Декларант, який  бажає задекларувати кошти в національній  та іноземній валютах у готівковій формі, повинен до подання  одноразової добровільної декларації розмістити такі кошти на поточних рахунках із спеціальним режимом використання в банках України.  

Чи можна одноразову (спеціальну) добровільну декларацію подати повторно?

У разі несплати або сплати в неповному обсязі суми збору, внаслідок чого Декларація одноразового (спеціального) добровільного декларування була визнана не поданою, декларант має право подати повторно таку Декларацію, оскільки підрозд. 94 розд. ХХ ПКУ не містить обмежень щодо подання повторної

Чи повинен декларант відкривати у банку  поточний рахунок із спеціальним режимом, якщо кошти, які він бажає задекларувати, вже розміщені у банку?

Положення Податкового Кодексу, яким передбачено обов’язок  декларанта відкривати спеціальний  рахунок в банку, поширюються  виключно на кошти у готівковій формі (в національній та іноземній валютах). Отже, дані  вимоги не застосовуються до коштів, які вже розміщені декларантом на поточних рахунках у банку.

Які наслідки матиму у разі не сплати або сплати не в повному обсязі задекларованої суми збору?

 У разі несплати або сплати не в повному обсязі суми збору така декларація вважається неподаною, а також на декларанта не поширюються державні гарантії і звільнення від відповідальності (п. 12 підрозділу 94 розділу ХХ ПКУ).

 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX