Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Радивилові забезпечується своєчасне та в повному обсязі надання адміністративних послуг

опубліковано 27 червня 2022 о 16:07

Фахівцями Центру обслуговування платників Радивилівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області громадянам та представникам бізнесу активно надаються адміністративні, консультативні, інформаційні, довідкові та електронні  послуги.

Нещодавно головний державний інспектор Радивилівської ДПІ  Людмила Рудник провела зустріч з громадянами з питань декларування доходів, отриманих у 2021 році.

В ході спілкування було зроблено наголос на питанні оподаткування доходів, отриманих від продажу  легкових автомобілів. Людмила Рудник розповіла платникам, що при отримані фізичною особою протягом звітного (податкового) року доходу від продажу іншій фізичній особі  другого об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб за ставкою для резидентів – 5 відсотків, а   третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18 відсотків.

У ході діалогу податківець надала практичну допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи. Також  зупинилась на порядку обчислення податку, нагадала  про терміни сплати та надала  реквізити рахунків.

Фахівець роз’яснила як можна подати декларацію про майновий стан і доходи за за допомогою електронного сервісу «Декларація про майновий стан і доходи» на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті (розділ «ЕК для громадян»).

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»