Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про збір дикоросів на території Дубровицької територіальної громади

опубліковано 28 червня 2022 о 11:26

Днями у приміщенні Дубровицької міської ради відбулася зустріч з питань додержання законодавства України, яке регулює порядок та умови спеціального використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань і заготівлі другорядних лісових матеріалів, за участі представників селищної ради, старост громади, податкової служби, лісогосподарських підприємств, поліції та представників підприємницької діяльності, які здійснюють заготівлю дикоросів.

В ході заходу було поінформовано, що на території Дубровицької громади збір дикоросів дозволено, однак враховуючи воєнний стан, можуть бути встановлені обмеження щодо окремих зон для відвідування лісу, а тому звернуто увагу на відповідні вказівники, що встановлені на лісових дорогах та на необхідність мати при собі документ, що посвідчує особу.

Також було звернуто увагу представників підприємницької діяльності, які здійснюють заготівлю дикоросів на необхідності додержання законодавства України, яке регулює порядок та умови спеціального використання лісових ресурсів при здійсненні побічних лісових користувань і заготівлі другорядних лісових матеріалів.

Зазначено, що підставою для заготівля ягід (грибів, тощо) є лісовий квиток - єдиний дозвільний документ в Україні, який надає право лісогосподарським підприємствам, а також представникам бізнесу проводити промислову заготівлю дикорослих грибів, ягід та лікарської сировини в лісах України. За порушення цієї вимоги заготівельників-порушників чекає адміністративна або навіть кримінальна відповідальність.  Крім того, у порушників у період воєнного стану можуть вилучатись транспортні засоби на потреби ЗСУ.

Окремо начальник Дубровицької ДПІ Олег Клюйко  наголосив на необхідності ведення обліку заготовленої продукції, оформлення трудових відносин із найманими працівниками та своєчасної сплати податку з доходів фізичних осіб до бюджету під час  виплати (в той самий день) оподатковуваного доходу єдиним платіжним документом.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»