Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації

опубліковано 01 липня 2022 о 13:03

Нещодавно у Зарічненській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Порядок подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації».

На запитання громадян відповідав начальник Зарічненської ДПІ Сергій Драка, який детально розповів дозвонювачам про основні аспекти так званої податкової амністії та послідовність дій щодо заповнення і подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Очільник ДПІ зазначив, що форма одноразової добровільної декларації та Порядок її подання затверджені наказом Мінфіну від 02 серпня 2021 року №439.  Декларація подається безпосередньо декларантом до контролюючого органу, в електронній формі з урахуванням вимог, встановлених розд. II Податкового кодексу України, та особливостей, встановлених підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ.

Для входу до приватної частини Електронного кабiнету користувачу необхідно авторизуватися та обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Одноразова (спеціальна) добровільна декларація».

Посадовець звернув увагу, що у запропонованій формі Декларації персональні дані підтягуються автоматично, але їх потрібно перевірити, та у разі наявності в таких даних помилок – виправити їх.

Для приєднання до Декларації сканованих копій документів, що підтверджують витрати на придбання активів, необхідно в кінці Декларації проставити позначку «відмітка про наявність додатків» та у розділі «Додатки» заповнити поля щодо основних реквізитів документів, що додаються. Водночас кожен документ має бути збережений в окремому додатку.

Сергій Драка також поінформував, що сплата збору здійснюється декларантом протягом тридцяти календарних днів з дати подання декларації.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»