Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про проведення тренінгу щодо отримання податкової знижки

опубліковано 01 липня 2022 о 13:08

В Дубенській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  відбувся  тренінг з громадянами щодо реалізації ними права на отримання податкової знижки шляхом подання декларації про майновий стан і доходи за 2021 рік (у тому числі з використанням сервісу – Електронний кабінет).

В ході навчання головний  державний інспектор Оксана Величенко  роз’яснила, що податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати. Перелік витрат, за якими фізична особа має право на отримання податкової знижки за 2021 рік визначено статтею 166 Податкового кодексу України.

Також Оксана Величенко  надала практичну допомогу із заповнення декларацій про майновий стан і доходи  на отримання податкової знижки громадянам, які понесли витрати на частину суми процентів, сплачених за користування іпотечним житловим кредитом та витрати на сплату страхових платежів за договором довгострокового страхування життя. Податківець на прикладі показала, як правильно заповнити і подати декларацію через «Електронний кабінет» та вкотре нагадала, що робота у приватній частині здійснюється з використанням електронного цифрового підпису, отриманого у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів.

Учасникам навчання було повідомлено, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2021 рік, необхідно подати декларацію до 31 грудня 2022 року включно.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX