Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Дубенській ДПІ інформують громадян про особливості одноразового добровільного декларування

опубліковано 05 липня 2022 о 09:51

Фахівці Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області продовжують інформувати громадян про особливості одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних ïм активів. Нещодавно начальником Дубенської ДПІ Світланою Цимбалюк було проведено “круглий стіл” з питань роз'яснення законодавчих аспектів податкової амністії.

В ході спілкування з платниками податків посадовець зазначила, що держава надає шанс повернути гроші та інші активи у прозорий легальний обіг. Наприклад, це можуть зробити громадяни які отримували зарплату у конверті, працювали без оформлення трудових відносин.

У межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. При цьому  у добровільній  декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Світлана Цимбалюк  наголосила, що “податкова амністія” – це легалізація активів, які були приховані від декларування. Амністія дає змогу людині підтвердити легальність своїх статків. Подання податкової декларації підтверджує законність набуття грошових коштів. Декларування здійснюється добровільно і лише у разі, якщо особа має активи, які підлягали оподаткуванню та з яких не були сплачені податки (або сплачені не в повному обсязі).

Наприкінці заходу учасники отримали відповіді на запитання та долучились до інформаційних ресурсів ДПС.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX