Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Дубенського району сплатили на підтримку армії майже 36 млн грн «патріотичного податку»

опубліковано 05 липня 2022 о 10:00

За підсумками І півріччя 2022 року з легальних доходів платників Дубенського району до держбюджету сплачено 35,9 млн гривень військового збору. Про це проінформувала начальник Дубенського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок  Головного управління ДПС у Рівненській області Алла Панчук.

За словами посадовиці, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження «патріотичного податку» збільшились на  9,2 млн  гривень  або на   34,3 відсотки.

Військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії, запроваджено із 3 серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5% від об’єкта оподаткування.

Мешканці краю відповідально ставляться і до нарахування, і до сплати військового збору, розуміючи, що лише легальні трудові відносини є запорукою надходження до бюджету даного платежу.

Податківці нагадують, що військовий збір утримується з доходів фізичних осіб, які підлягають оподаткуванню. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX