Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Подання податкової звітності в електронному вигляді

опубліковано 08 липня 2022 о 10:09

Фахівці  Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області на постійній основі проводять практикуми з платниками податків  щодо використання та  переваг електронних сервісів ДПС та інформують про нововведення при подачі звітності в електронній формі.

Нещодавно проведено черговий практикум з новоствореними підприємцями з питань подання звітності платниками єдиного податку, які обрали спрощену систему з особливостями оподаткування на період дії воєнного, надзвичайного стану.

В ході заходу головний державний інспектор Дубенського сектору електорнних сервісів Олег Бондарчук надав роз'яснення платникам щодо порядку заповнення та подання податкової декларації платника єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу, визначеного у відповідності до ст. 292 глави 1 розд. XIV Податкового кодексу за травень 2022 року.

Податківець звернув увагу, що платники єдиного податку третьої групи зі ставкою 2 відсотки доходу зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для місячного податкового (звітного) періоду. Також було наголошено на особливості заповнення податкової декларації та надано практичну допомогу при формуванні звітних документів та накладанні електронного цифрового підпису.

Під час заходу платників було поінформовано про переваги онлайн-спілкування з органами ДПС та наголосив, що в умовах сьогодення паперова форма звітування втрачає свою актуальність, на відміну від електронної.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX