Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про проблемні питання щодо наявності податкового боргу – під час брифінгу в КП ТРК «Полісся»

опубліковано 12 липня 2022 о 13:09

Нещодавно в КП ТРК «Полісся» відбувся брифінг з проблемних питань наявності податкового боргу платників податків за участі  головного державного інспектора відділу інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Рівненській області  Оксани Федорович та редактора  КП ТРК «Полісся» Віри Шашук.

Податківець поінформувала, що  в умовах воєнного стану податкова служба максимально лояльна у спілкуванні з платниками податків. Але й представники бізнесу і громадяни мають розуміти: кожна гривня, сплачена до бюджету, - це важлива складова економічного фронту та реальна допомога ЗСУ.

В результаті несвоєчасної сплати належних платежів платники податків мають заборгованість перед зведеним бюджетом країни, зокрема це і борги перед місцевими громадами, йдеться в основному про ненадходження до бюджетів громад податку на землю, єдиного податку, податку на нерухоме майно, податку на доходи фізичних осіб та акцизного податку.

Також наголосила на дотриманні вимог наказу Міністерства Фінансів України №666. Звернула увагу слухачів на необхідності правильного заповнення платіжних документів (в тому числі при сплаті через банківські термінали, системи Інтернет-банкінгу) та інформувала про необхідність вимагати від операторів-касирів банків, поштових відділень вірного заповнення поля «Призначення платежу».

Насамкінець зазначила, що у разі сплати податку на невірний рахунок, платник податків може звернутися до Центру обслуговування платників за місцем своєї реєстрації для проведення звірки. Фізична особа – громадянин, яка не є суб’єктом господарювання, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua , а також через офіційний вебпортал ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»